Hva er egeninkasso?

Egeninkasso er den moderne måten å håndtere utestående fordringer på. Conta Inkasso er et kraftig inkassoprogram som håndterer hele innkrevingsprosessen for deg.

I motsetning til fremmedinkasso, der et inkassobyrå sender ut pengekravene dine i sitt navn, er egeninkasso utsendelse av inkassokrav i din bedrifts eget navn.

Det store forskjellen ser du her:

stolpesammenligning

 

Inkassobyråene lokker gjerne med “gratis inkasso”, men sannheten er at det ikke er gratis i det hele tatt. De stikker rentene og gebyrene dine rett i lomma, og tar i mange tilfeller en del av hovedbeløpet også.

Med det nettbaserte systemet Conta Inkasso beholder du 100% av det du har krav på etter loven. Siden vi har markedets laveste abonnementspriser tjener du årsavgiften inn igjen på bare noen få løste saker.

Hvorfor Conta Inkasso?

Her er åtte gode grunner.

Finn ut mer om systemet og om egeninkasso på spørsmål og svar-siden.

Conta Inkasso er et inkassosystem på web, som hjelper privatpersoner og bedrifter med å følge opp dårlige betalere. Du oppretter enkelt nye inkassokrav selv. Når de forfaller kommer det en påminnelse på e-post, slik at du enkelt kan følge opp mange saker samtidig uten å glemme frister. Tjenesten veileder deg gjennom alle trinn, og genererer lovmessige inkassodokumenter med noen få museklikk.

Vi tilbyr deg også et komplett og gratis fakturaprogram (nettbasert) som er integrert med Conta Inkasso. Hvis kundene ikke betaler kan du opprette inkassosaker av fakturaene med ett eneste klikk.

Vi skriver også ut og postlegger fakturaer, purringer og inkassobrev hvis du ønsker.

Les mer om abonnementstypene våre.

Hva sier kundene våre?

De er strålende fornøyde. Her kan du lese noen kundeuttalelser.

Er tjenesten lett å bruke?

Lekende lett. Hvis du er i stand til å klikke på lenka du ser på bildet under, er du allerede godt i gang! Logg deg inn fra hvilken som helst datamaskin, hvor som helst i verden, og kjør inkasso rett fra nettleseren. Tjenesten virker på PC, Mac og Linux.

Enkelt å bruke (skjermbilde)

Her finner du noen flere skjermbilder.

Les mer om vårt fokus på sikkerhet.

Prøv gjerne en gratis demoversjon av tjenesten.

Er det lov å ta inkassoen selv?

Egeninkasso er ikke noe nytt. Men i 2006 kom en lovforskrift (Inkassoforskriften) og gjorde det mer interessant enn tidligere. Som kreditor som driver inn egne krav fikk du nå lov til å hoppe over en tidkrevende etappe i inkassosaken: Forliksrådet. Dermed var det bare å ta kravene direkte til namsmannen.

Men det gjør vanligvis ikke inkassobyråene. De fleste går fremdeles innom forliksrådet, slik at de kan inkassere et ekstra gebyr til seg selv og vinne saken ved uteblivelsesdom. Deretter må saken videre til namsmannen for tvangsmessig inndrivelse. Saksgangen blir gjerne mer enn dobbelt så lang som ved å bruke Conta Inkasso.

Hvis saken drar ut mer enn 60 dager, stikker de fleste inkassobyråene en del av det opprinnelige fakturabeløpet ditt rett i lomma. Dessuten baller det på seg med renter og gebyrer, noe som gjør regningen større og større for den som skal betale. Og sjansene mindre for at du noensinne ser noe til pengene dine.

Her er et eksempel på hvordan det går med et krav på 2600 kroner mot en firmakunde (2016-satser):

sammenligning-inkasso-og-egeninkasso

 

Legg merke til at kravet øker med mer enn 7 000 kroner via inkassobyrået, i løpet av de fem månedene saken drøyer. I eksempelet bruker vi ni prosent årlig rente, som tilsvarer satsen fra 2016.

Overbevist? Gå til pris- og bestillingssiden vår.